De Zondvloed, een actuele profetie uit de oertijd

Een tijd geleden vond ik bij de Slegte het postuum in Nederland verschenen boek De Zondvloed van Marianne Frederiksson. Ik ben al jaren een fan van haar boeken en ik betreur het dat ze dood is en geen nieuwe prachtige romans meer zal schrijven. De Zondvloed kende ik nog niet. Het boek is er een in de serie romans die handelt over bijbelse thema’s. Het onderwerp, er dreigt een wereldramp, is verbazend actueel, temeer daar het boek al in 1990 is geschreven. Frederiksson beschrijft wat er kan gebeuren als mensen de waarschuwing van hun intuïtie, en hun innerlijke stem, serieus nemen. Dit kan leiden tot een heel creatief proces waardoor uiteindelijk een aantal mensen, dieren en plantensoorten gered wordt.
Frederiksson voert vaak personen op die contact hebben met het mysterie van het leven en in veel gevallen helderziend zijn en voorspellende gaven hebben. Ze laat de worstelingen zien van mensen die in een wereld staan waarin ze niet begrepen worden. Ze toont ze als sterke mensen waar je niet omheen kunt, die desondanks nogal aan zichzelf twijfelen doordat ze hun aard niet weerspiegeld zien in hun omgeving. In De Zondvloed wordt een nieuwe gemeenschap gesticht, bestaand uit de toekomstige bewoners van de ark van Noach. Deze gemeenschap wordt geleid door Noach, die rechtstreeks in verband staat met de goddelijke inspiratie en de opdracht krijgt om een ark te bouwen. Noach mag dan in contact staan met God, hij heeft daar nogal wat weerstanden tegen. Zijn steun en adviseur is zijn vrouw Naema, een afstammeling van het oude bosvolk, dat mij sterk doet denken aan de volkeren van Atlantis en Lemurië. Zij beschikt nog over de oerkrachten en de gaven van dat volk. Er komen in het verhaal meer mensen voor die over die gaven beschikken, vaak vrouwen, maar ook bijvoorbeeld haar zoon, de liedzanger Jafed. Zij krijgen een belangrijke rol in de gemeenschap.
Frederiksson beschrijft op een mooie manier de nieuwe trilling van het Aquariustijdperk, waarin de oerkracht en de oerkennis van Atlantis en Lemurië weer beschikbaar worden. Ze droomt een nieuwe respectvolle samenleving die in spannende tijden al zoekend nieuwe en tegelijkertijd oeroude innerlijke bronnen aanboort en met behulp daarvan weet te overleven terwijl de mensen binnen conventionele gemeenschappen al strijdend met elkaar omkomen.
Helaas is Marianne Frederiksson overleden voordat de profetische inhoud van haar boek op grote schaal gezien en benut is. Maar het is nog net niet te laat om je naar De Slegte te spoeden en het voor €10 aan te schaffen.
De zondvloed, door Marianne Fredriksson; vert. Anna Ruighaver; uitg. De Geus, Breda, 2008; ISBN 978 90 522 6659 6; 344 blz.; € 22,50.

1 reactie

 1. Marie-Bernadette Engering

  Dag Marian,

  Wat prettig jouw verslag van dit boek van Marianne Frederiksson te lezen.
  Ik ken het ook niet.
  Veel in wat je schrijft raakt me, zoals: “Ze laat de worstelingen zien van mensen die in een wereld staan waarin ze niet begrepen worden.”

  Ook “de oerkennis en de oerkracht van Atlantis en Lemurië”.

  Terwijl ik dit lees, moet ik denken aan de nieuwe groep, die ik een paar dagen geleden gestart ben: Een nieuw Wereld-Matriarchaat.

  Hartelijke groetjes,
  Marie-Bernadette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: