Meer zijn dan je brein

 

We leven in een stormachtige tijd waarin grote veranderingen plaatsvinden. Er gebeurt zoveel om ons heen en er komen zoveel extreme feiten in de openbaarheid dat het steeds urgenter wordt om ons anker diep in onszelf uit te gooien, willen we niet een speelbal worden van de emoties die dit alles op kan roepen. Diep in onszelf vinden we vrede, rust, standvastigheid, vertrouwen, optimisme. Zo stijgen we uit boven onze instincten en conditioneringen. Als we leven vanuit het zijn, dan is er vanzelf groei, vooruitgang, vernieuwing in ons persoonlijke leven en ook in ons werk.

We zijn geen human doings maar human beings!

Als je op een dieper niveau kijkt, zie je dat er in deze tijd een spirituele revolutie gaande is die ons steeds meer bij onze werkelijke aard brengt. Een van de grote veranderingen, zowel op het fysieke als op het geestelijke vlak, is dat onze rechter en linker hersenhelft weer veel beter gaan samenwerken, waardoor we weer geleid worden door de kracht van onze ziel. Dit samenwerken is lange tijd verstoord geweest, maar nu keren we terug naar harmonisatie van deze beide hersenhelften.

De linker hersenhelft kun je zien als de weergave van ons lagere zelf. Hier draag je de meeste  negatieve ervaringen en herinneringen uit je verleden waardoor je vastloopt. Hier huizen schuldgevoel, de overtuiging dat pijn en lijden oorzaak en gevolg zijn en dat je niet kunt kiezen. Hier huizen negativiteit, schaamte, onzekerheid, controle en veroudering. Vanuit de linker hersenhelft worden al je cellen geïnformeerd met menselijke gedachten en overtuigingen. Dit zijn oude patronen die door herhaling steeds sterker worden. Hier huist alles wat je weerhoudt om de beste versie van jezelf te leven, waarlijk vrij te zijn en jouw realiteit aan te sturen.

De linker hersenhelft hebben we weliswaar nodig om hier op aarde te kunnen functioneren, maar draagt ook alle oude egogerichte informatie in zich van het Vissentijdperk.

De rechter hersenhelft is de weergave van ons Hogere Zelf. Hier zetelt vrolijkheid, luchthartigheid, levendigheid, verjonging, genade, vergeving, relativering, moed, overgave aan je authentieke kracht, pure liefde. De rechter hersenhelft wordt geleid door je zielenkracht. De ziel denkt en spreekt niet, zij voelt en weet. Zij geeft vrijheid en inzicht, waardoor  je je verbonden voelt met de Bron, waardoor je voelt en weet dat alles aanwezig is. De ziel helpt je met het loslaten van valse overtuigingen die je belemmeren en vasthouden.

Als je in harmonie leeft met je beide hersenhelften kun je in elke situatie, onder alle omstandigheden je rust, kalmte en kracht bewaren.

Vragen die in Meer zijn dan je brein beantwoord worden, zijn onder meer:

 • Hoe breng je de twee hersenhelften weer in goede harmonie? Hoe buig je een negatieve ervaring om naar een positieve?
 • Hoe kanaliseer je je scheppende vermogens en hoe stem je af op het veld waar alles aanwezig is, waar je kunt kiezen welke ervaring jou verrijkt?
 • Hoe laat je belastende denkpatronen los?

In Meer zijn dan je brein vind je praktische handvatten om vanuit het nieuwe bewustzijn in de wereld te staan, in je persoonlijke leven en in je werk. Het eerste deel gaat over de persoonlijke sfeer, het tweede deel over werken vanuit dit nieuwe bewustzijn. Daar hoef je niet eerst hard voor aan jezelf te werken, dat kan nu al. Je zult merken dat je niet alleen bent op dit pad, je schrijft geschiedenis samen met vele andere sensitieve pioniers die de wereld een nieuwe richting geven.

Meer zijn dan je brein, Het nieuwe bewustzijn van sensitieve pioniers

Door Marian van den Beuken en Monique Timmers

 • Uitgeverij Ankh-Hermes
 • ISBN 9789020208153
 • 192 pagina’s
 • Prijs: € 14,95
 • E-book: ISBN 97890 202 08467
 • Prijs: € 11,99
 • Trefwoord: hooggevoeligheid/hersenen/esoterie

Marian van den Beuken:

Marian van den Beuken werkte jarenlang  in diverse sectoren van onderwijs en welzijnswerk, in zowel begeleidende als ondersteunende functies. Ze begeleidt al ruim 20 jaar sensitieve pioniers in haar eigen praktijk. Ze schreef vier succesvolle boeken over hooggevoeligheid. Haar devies: De perfectie zit in de liefde waarmee je de dingen doet.

www.gevoeligheidalskracht.nl

Eerder verschenen van Marian van den Beuken bij uitgeverij AnkHermes:

 • Hooggevoeligheid als uitdaging, 2002  (6e druk)
 • Hooggevoeligheid als levenskunst, 2003 (4e druk)
 • Hooggevoeligheid als kracht, 2005 (4e druk)
 • Het geluk van hooggevoeligheid, 2011 (3e druk)

 

Monique Timmers:

Monique Timmers is energetisch/natuurgeneeskundig therapeut en auteur van meerdere geïnspireerde boeken. Zij geeft o.a. workshops Terug naar de Bron, Zelfheling op celniveau, esoterisch genezen. Haar devies: Verwijder je schijnwereld en de waarheid ligt als een open boek voor je. Verwijder alle angst en onvrede en je bent Liefde”.

 www.moniquetimmers.nl

Eerder verschenen van Monique Timmers bij uitgeverij Schors:

 • De Leringen en visies van meesters en ingewijden, 2000, (7e druk)
 • De Verborgen Kracht van het denken, 2007 (3e druk)
 • De Vijfde dag, 2008 (3e druk)
 • Atlantis herleeft! 2009 (2e druk)
 • De Spirituele voedingswijzer, 2011 (3e druk)
 • De Kracht van de Eigen Ziel, 2011 (3e druk)
 • Regeer je eigen koninkrijk onze realiteit is volledig stuurbaar, zowel op aarde als in de hemel 2012 (1e druk)

 

3 reacties

 1. Dag Marian, wat leuk dat je ook op wordpress te vinden bent. Ik ben ook een HSP’er, al plaats ik mezelf niet graag in een hokje, want eigenlijk zou het niet nodig moeten zijn je als mens zodanig te definiëren. Toch is het voor het kweken van bewustzijn en dus begrip helaas vaak nodig.
  Ik ben ook al jaren aan het pionieren in hart en nieren!
  En voel me als het kanariepietje in de mijn…

  Mijn missie is de teloorgang van de stilte onder de aandacht te brengen en heb daar een blog voor (https://hoordan.wordpress.com/).
  Hyperacusis, “de auditieve nachtmerrie”, is de grond daarvoor.
  De ultieme droom is een “stiltedorp” te realiseren waar ik met een aantal mensen mee bezig ben. http://www.vilarusticana.nl/vila/aankondiging.html
  En op 17 maart 2013 komt er een tentoonstelling in Amsterdam die de impact toont van al het onnodige lawaai op de mens, verbeeld door een vriendin en van tekst voorzien door mij…

  Het lijkt me fijn om op enigerlei wijze contact met elkaar te kunnen houden voor de schoonheid en de troost en het broodnodige inspireren en versterken van onze gedeelde zieleroerselen.

  Stille groet
  Annette Reinboud

  • Dag Annette,
   Dank je wel voor je reactie en voor je pionieren in hart en nieren ;-). Ja, de stilte is een groot goed. Ik merk zelf dat hoe meer ik in mijn innerlijke stilte kom, hoe meer dat in mijn buitenwereld weerspiegeld wordt. Als mijn behoefte aan stilte getriggerd wordt, weet ik dus dat ik naar binnen moet! En daarnaast zijn acties zoals die van jou natuurlijk heel waardevol. Veel succes met het stiltedorp!

   Lieve groet,

   Marian

Trackbacks

 1. Het bewustzijn van sensitieve pioniers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: